Výprava Ninjové 

Akce

Kdy:
16. 2. - 18. 2.
Pro koho:
Ninjové

Popis

Výcvik Ninjů

Pětice odvážných bojovníků o víkendu odcestovala do dalekého Japonska, aby se zúčastnila výcviku o titul bojovníka Ninja!
Kdo chtěl obstát, musel splnit sérii zkoušek, které prověřily schopnosti našich učňů ve všech ninjovských uměních.

Hned první den, v pátek, jsme učně uvítali ve škole pro ninje a představili jim historii těchto bájných bojovníků. Každému bylo přiděleno speciální japonské jméno, vytvořili jsme si čelenky se jmény, na které po celý výcvik učňům přibývaly ninjovské zkušenosti a seznámili jsme se s jednotlivými uměními ninjů. Ještě před spaním jsme prověřili umění "duševní dokonalosti", a to půlhodinovou meditací, kterou, k našemu překvapení, všichni zvládli.

V sobotu výcvik pokračoval. V průběhu dne, ve zhruba dvouhodinových intervalech, měli učňové za úkol zaznamenávat stav počasí, čímž splnili zkoušku z meteorologie. Také výroba zbraní je důležitou dovedností, každý si tedy vytvořil svou vlastní "Naginatu". Následovala velká zkouška úniku, která prověřila schopnost překonat různé překážky jak jednotlivě, tak v týmu. Dále jsme prověřovali sílu nebo hod na cíl.

Po setmění se uskutečnila soutěž o "Mistra pyrotechnika", ve které museli budoucí ninjové co nejdéle udržet svůj plamen života. Poslední zkouškou byla zkouška pro ninju nejdůležitější, plížení a infiltrace. Úkolem bylo nenápadně ukrást co nejvíce ninjovských symbolů ze střeženého skladu. I tuto zkoušku všichni zvládli.

V neděli, poslední den našeho výcviku, bylo tedy naší milou povinností, udělit titul "Bojovník Ninja"  všem našim učňům. Nyoko, Kano, Hoshiko, Etsuko i Akira jsou noví právoplatní Ninjové.

Ondra N.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.