Výprava Lentilky + Ninjové 

Akce

Kdy:
16. 3. - 18. 3.
Pro koho:
Lentilky

Popis

V pátek se naše družiny vydaly na Jarní Olympijské hry na Kostariku. Večer nám oba dva týmy, které přijely, ukázaly svou vlajku a představily svoji zemi. Potom jsme šli spát, abychom byli na zítřejší sportování odpočatí.

Ráno jsme se pořádně rozcvičili a nasnídali. Olympiáda už mohla začít, ale nejdříve byl zahajovací ceremoniál, kde nechybělo ani slavnostní zapalování olympijského ohně. První disciplínou byl sedmiboj. Sportovci soutěžili například v běhu na 100 m, 400 m pozpátku, hodu oštěpem a skoku dalekém. Ještě před obědem jsme stihli turnaj ve vybíjené, který vyhrál tým z Belize. Odpoledne jsme šli na krátkou procházku na Rozhlednu Alfonse Muchy. Cestou zpět jsme to vzali přes obchod, kde měly děti za úkol najít co nejlevnější věc - to abyste se nedivili, proč na fotkách vítězoslavně třímají pečící prášek, nebo karton na vína. Po návratu zpět do chaty jsme si zahráli pár odpočinkových her. Do večeře zbýval ještě čas a nás čekal vědomostní kvíz. Na výběr bylo 6 témat. Všechny otázky se týkaly Olympijských her. S náskokem 700 bodů zvítězil tým Honduras.

Neděli jsme začali turnajem v našem novém sportu. Dva soupeři se střídají v hodu míčkem a snaží se trefit do jednoho ze sedmi hrnků na straně soupeře. V této disciplíně se nejvíce dařilo Honzovi, Markovi a Natce. Olympiádu jsme zakončili zápasem ve fotbalu. Každá čtvrtina zápasu měla nějaké speciální pravidlo. Vyhrál Honduras 4:3. Po obědě bylo vyhlášení výsledků všech soutěží a předání medailí. Poté jsme už vyrazili domů.

Peťa L.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.