Spaní v klubovně 

Akce

Kdy:
16. 4. - 17. 4.
Kde:
Klubovna - Brno
Pro koho:
Mravenečci

Popis

Článek z akce

Tématem akce byly pokusy a kouzla. Jakmile jsme se všichni sešli v klubovně, tak jsme začali. První na seznamu pokusů bylo vajíčko naložené v octové lázni. Každé z dětí dostalo vajíčko a skleničku plnou octa. Jakmile se všechna vajíčka koupala, další na koupání byly připraveni želatinoví medvídci. Do mělkých mističek jsme napustili dva centimetry vlažné vody a ponořili do ní medvídky. Na výsledek jsme si museli počkat, tak jsme se s chutí vrhli na další pokusy.

Čas nám rychle utíkal a venku bylo krásné jarní počasí, a tak jsme popadli míč a létající talíř a vyrazli na sluníčko. Po sportu a venkovních hrách nám trochu vyhládlo, a tak jsme uvítali drobnou svačinku v podobě tatranek. Po svačině jsme se rozhodli obohatit naše znalosti o přírodě zkoušením a učením se na nováčkovskou zkoušku. Ti, kteří neměli chuť na vzdělávání se přemístili myšlenkově na divoký západ a zahráli si karetní hru Bang!. Pomalu se blížil čas oběda, proto se Víťa pustil do vaření oběda s překvapením. Přichystal všem šulánky z bramborového těsta, které přibarvil zeleným potravinářským barvivem. Z počátku se na jídlo všichni dívali s nechutí, ale výsledek překvapil i vedoucí. Všem dětem chutnalo!

Krátký polední klid jsme vyplnili hrou Městečko Palermo, při které si všichni pěkně odpočali a načerpali nové síly pro pokusy. Některé pokusy se vydařili, některé nám nevyšli, ale ani to nám nemohlo zkazit náladu. Venku bylo pořád krásně, proto jsme vyrazili na krátkou procházku po okolí klubovny, kde děti s nadšením poznávali jarní kytičky kolem nás. Až jsme se vrátili z venku, připravili jsme si další pokus, při kterém jsme zjišťovali světové strany, konkrétně západ a východ. Do hlíny jsme zapíchli lopatu a na konec stínu její rukojetě jsme zapíchli kolík. Po nějaké době jsme se podívali jak sluníčko postoupilo po obloze a jak se stín rukojetě posunul. Opět jsme si jej označili. Tím nám mezi dvěma kolíky vznikla přímka, která ukazovala od západu k východu.

Sluníčko nám zapadalo a na seznamu jsme měli zbývajících pár pokusů. Tak jsme se na ně vrhli. Zkoušeli jsme například do skleněné lahve nalít ocet a nasypat torchu prášku do pečiva. Rychle jsme na hrdlo lahve nasadili nafukovací balónek, který se díky reakci kypřícího prášku a octa sám nafoukl. Nebo jsme si vyprázdněný sáček od čaje postavili na plech a konec jsme zapálili. Až sáček dohoříval, vzlétl nám až ke stropu. Při zkoušení posledních pokusů nám Víťa připravil večeři. Děti se po bramborách na loupačku jen olizovaly. Po večeři jsme pokračovali v plnění zkoušek a opět jsme hráli stolní hry. Na programu nemohly chybět ani taneční podložky.

Až venku byla úplná tma, děti se na chvíli přeměnily na pašeráky drahých kamenů, které měly za úkol propašovat přes hranice, aniž by je u toho chytili hlídači. Ukázalo se, že některé děti mají výbornou schopnost projít kolem vedoucích ve tmě, aniž by je viděli. Hra měla jasného vítěze - tým ve složení Kryštof, Markétka a Petruška. Po pašování byly všechny děti unavené, proto jsme si popřáli dobrou noc a ulehli do spacáků. Ráno jsme se všichni probudili v dobré náladě a s chutí vyrazli na rozcvičku. Po rozcvičce jsme si dali dobrou snídani v podobě chlebu s paštikou a teplého čaje. Po snidanií jsem šli zkontrolovat naše vajíčka a medvídky. Medvídci ve vodě nabobtnali do nevídaných rozměrů a vajíčku se úplně rozpustila vápníková skořápka. Potom začaly přicházet maminky pro své ratolesti a byl čas jít domů.

Anka

Fotky


Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Zajdákovi (12. 4. 2011 18:40)
Zajda se taky hlásí. :-)
Renata Vaculíková (12. 4. 2011 4:40)
Kryštof nemůže chybět :o)
Lužovi (9. 4. 2011 10:23)
Peťule s Vilíkem se už moc těší, ve čtvrtek vezmou s sebou penízky
Anka (4. 4. 2011 17:58)
Já se akce účatním, takže doufám, že bude co nejvíce dětí !!! Neváhejte a hlašte se ...