Májový Šaškec 

Akce

Kdy:
6. 5. - 8. 5.
Pro koho:
FC, rodiče, vedoucí

Popis

Informace před akcí

Milá maminko, milý tatínku, naši milí vedoucí,
po všech společných akcích nadešel opět čas, dopřát si něco opravu extra, pro nás všechny, za odměnu. A proto: nechme jednou děti doma a udělejme si výpravu jen pro vedoucí a rodiče! Všichni jste zváni na speciální akci v duchu oddílových výprav, s budíčkem, rozcvičkou a službou v kuchyni, s hrami o ceny, se zábavou s kamarády... Čeká nás víkend plný legrace a nových výzev, ochutnávka oddílových aktivit od her přes rukodělky až po dobrodružné týmové hry. Rodiče nahlédnou pod pokličku a pochopí, co děti vlastně na výpravách baví... A vedoucí si užijí, že někdo jednou nachystal výpravu pro ně :-) Kdo chce vědět, jaké to je, ať se zeptá účastníků prvního a druhého ročníku :-)

Kde? Neznámo, blíže neurčené místo kdesi na Moravě...

Fotky a článek z prvního ročníku 2009.

PŘIHLÁŠKY pouze online zde do komentářů:
* do 21.3. mají přednost oddíloví vedoucí, FC a rodiče, poté se mohou po dohodě hlásit i nečlenové - kamarádi oddílu
* do 31.3. závěrečná uzávěrka, konec přihlašování
Minimální počet účastníků: 12 * Maximální počet: 24

Přihlášením se účastník ZAVAZUJE dodržovat pravidla pořadatele:

  • přihlášený účastník se hlásí a zúčastní akce dobrovolně, bez nátlaku, po zralé úvaze a na vlastní nebezpečí :-)
  • účastník si není vědom závažných omezení, zdravotních či jiných, která by ohrozila jeho zdravotní stav či bezpečnost během akce
  • účastník se zavazuje repektovat pokyny vedoucích akce, pravidla her a bezpečnostní opatření
  • účastník se zavazuje respektovat noční klid a právo ostatních na odpočinek
  • účastník bere na vědomí, že pořadatelé akce mají právo ho vyloučit z programu, pokud by svým chováním ohrožoval bezpečnost svou či ostatních, nebo hladký průběh hry (tato situace může nastat například tehdy, pokud se účastník zneschopní požíváním alkoholu).
  • účastník bere na vědomí, že během her a programu má právo odmítnout účast na některé aktivitě, ale nebude toho zneužívat :-)

Děkujeme za pochopení :-) My vám za to slibujeme, že pro vás připravíme prima akci, která si v ničem nezadá s dvěma předchozími ročníky. Už teď na programu pracujeme a těšíme se na vás.

Reportáž z akce

Třetí ročník naší bláznivé akce pro rodiče byl poznamenán - ostatně jako řada letošních podobných akcí - malým zájmem, nízkou účastí. Ovšem stejně jako ty předchozí akce s malým počtem účastníků i tato byla podle našeho názoru O TO LEPŠÍ :-) Doufám, že tento trend bude pokračovat, když už na příští akci, letní Rodince, nás opět bude míň, než je zvykem. Ale to předbíhám, takže zpět k Šaškecu:

Počet přihlášených účastníků se postupně zmenšoval a zmenšoval, takže jsme do poslední chvíle ani nevěděli, jak to dopadne :-) Přesto jsme program připravovali naplno a celý tým vedoucích zvědavě očekával příjezd svých "dětí" :-) Merlin, Pero, Ďoubalík a Hanča na nádraží v Náměšti, Bizon a Bocman na základně U Lamberka, Březník.

V tu chvíli však naši účastníci ještě netušili, kam jedou. Sešli se na hlavním nádraží a rozbalili obálku s instrukcemi. A hned ve vlaku se nadšeně vrhli do první hry - v týmech hledali a nahlas hlásili zajímavosti různé bodové hodnoty, jako je těhotná žena, babka s klestím, srnka, atd. Legrace si při tom užili hodně, ale to byste museli slyšet nejlíp přímo od nich :-) Osobně se mi líbil například moment, kdy se jich spolucestující ve vlaku ptal, na jakou chatu u Náměště jedou a oni řekli, že neví :-) No můžeme myslím být rádi, že průvodčí nevysadil tu veselou partičku už někde cestou...

Kdo tedy vystoupil z toho vlaku? 10 odvážných, a to 5 holek a 5 kluků: Jana a Michal Bulíci, Pepa Glos, Ilona Bušová, Renča a Slon Vaculíci, Petra Lužová s Karlem a Bára s Michalem. Rázem se všichni ocitli v Mexiku mezi indiány a rozděleni do tří týmů jali se vyměňovat s domorodci korálky a zrcátka za pokud možno cennější předměty. Současně nafasovali záchranné vesty, zavázali jsme jim oči a po skupinách je postupně odvezli na neznámé místo. Tam začala strastiplná cesta, kterou nemůžu celou popisovat, to by bylo strašně dlouhý :-) Řekněme jen, že součástí bylo najít cestu k Dalešické přehradě, cestou kopat před sebou dřevěnou kouli, symbol Tarahumárských běžců. Přeplout přehradu na 1 Pálavě (3-4 lidi), pak hledat cestu dál a dál, na zřícenině Sedlec slupnout praženého červa a přes řeku Oslavku dorazit až na základnu...

Těžký plán? Inu, jo :-) Ale chtěli jsme udělat akci "jinou" a tak hlavním překvapením bylo, že vrcholný a nejtěžší záběr nebude v sobotu večer, ale hned první den. Přestože jsme už tento scénář jednou hráli, letos nám (a hlavně sobě) to účastníci řádně zkomplikovali... Dvěma ze tří týmů se totiž povedlo zakufrovat už na prvních stovkách metrů a než se nám je podařilo dostat na správnou stopu, oběhli tu přehradu v podstatě kolem dokola (no, skoro). Tím pádem se mezitím setmělo a celá hra dostala další nevídaný rozměr :-D A třetí tým se rázem ocitl ve vedení. Musím však naše svěřence pochválit a byla jsem na ně pyšná, protože odmítli nabízený odvoz autem a statečně bojovali opravdu až do vítězného konce!!!V cíli na ně čekala pravá voňavá čajovna, kde mohli relaxovat... kdyby ovšem nebylo hluboko po půlnoci a všichni nebyli tak strašně unavení. Přesto ještě vydrželi a podělili se s námi o spoustu historek z cesty. Všichni si zaslouží velkou pochvalu za vytrvalost :-)

Za odměnu byl ráno posunutý budíček a odpadla rozcvička, jak už to na výpravách či táborech po noční hře bývá :-) Navíc venku bylo nádherně a tak jsme snídali na lavičkách kolem ohniště. To už se ale na účastníky řítila další pohroma v podobě první dopolední hry :-) Hru Křížovka (běhací-pátrací-luštící) si sehráli chlapi proti ženským a myslím, že to byl povedený nápad, vychutnali si to všichni - zejména pak chlapi, když vyhráli :-) Následovala soutěž z prostředí automobilových závodů. Nejprve bylo nutno svůj vehikl v depu smontovat a potom vyhrát závod a přitom nezabít ani nezranit posádku. O průběhu nejvíc vypoví přiložené fotky...

Po skvělém obědě (Bizon předvedl všem oddílové tortily) jsme si dali lehárko na sluníčku, odpočívali nebo si povídali. Mezitím se činili někteří Dobří skřítci - každý si totiž vylosoval, komu bude celý víkend dělat dobrého skřítka, samé dobré skutky. Některým to šlo dobře, jiní se moc styděli :-)

Odpoledne jsme si dali jednu poklidnou a jednu neklidnou hru. Napřed se malovaly obrazy v přírodě, tak  aby co nejlépe zapadly do okolí. A pak jsme se důkladně vyzbrojili i vystrojili a hurá do lesa na střílečku - na řadu přišel paintball. Před večeří ještě naše vzorné dětičky nachystaly vše potřebné na večerní táborák. Než na něj však došlo, čekala nás napřed večeře a potom večerní hra Vrávory - závod s velkými dřevěnými jehlany. Pak už všichni spokojeně zasedli k ohni, povídali, hráli a zpívali, ale taky opíkali brambory :-) Ještě teď cítím, jak to vonělo...

Neděle už byla opravdu poklidná. Dopoledne jsme věnovali Pohádce, pravda, trochu netradiční - k cíli se nešlo jen dobrými skutky, ale občas i pořádnou poťouchlostí :-) Což mnozí slušně vychovaní jedinci nemohli překousnout, nakonec však všichni překonali překážky a zlého draka přemohli. A pak přišla už jen třešnička na dortu - protože se celý víkend vzpomínalo na páteční ochutnávku červíků, byla asi vítaným, leč nečekaným překvápkem Entomofagie před obědem, neboli nauka o využití hmyzu v potravě. Pražení cvrčci, sarančata... Nebojte se, i když si všichni pochutnali, jak je vidno na fotkách, dostali pak i normální oběd :-)

Letošní Šaškec byl podle mě ve znamení naprosto skvělé party, která šla úplně do všeho. A „šla“ doopravdy, protože i závěrečný přesun na vlak byl pěší, a to už měli všichni opravdu dost :-) Desítka letošních účastníků byla prostě skvělá, veselá, neohrožená a nezkazila žádnou srandu. Všichni jsme si to užili na 100% a myslím, že děti můžou být na svoje rodiče pyšné :-)

Hanča

Fotogalerie

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Renata Vaculíková (24. 5. 2011 16:58)
Nebýt skvělého realizačního týmu, nevznikla by ani tahle super akce! Ještě jednou moc děkujeme!!!!
Bulik (10. 5. 2011 22:20)
Jojo, pridavam se, perfektni vikend, akorat z toho jeste dneska nemuzu poradne chodit ;)
Barča H. (9. 5. 2011 13:30)
Ještě jednou moooc děkujeme bylo opět SUPER!!! :)
Hanča (28. 4. 2011 21:13)
Finální sestava:
2 Bulíci, 2 Vaculíci, 2 Lužovi, Pepa, Ilonka, Bára+Michal, Andrejka.
Tým: Hanča, Merlin, Pavlin, Bocman, na část Pero a Ďoubalík.
Detailní info šlo mailem.
Hanča (21. 4. 2011 14:45)
Prosím všechny přihlášené, aby svou přihlášku podpořili zaplacením :-) Info ve zvadle.
Hanča (1. 4. 2011 10:02)
Pozor pozor, včera na poradě jsme se dohodli, že se akce koná v plném rozsahu. Tedy v "původně plánovaném" rozsahu.
Že je účastníků trochu míň, nám nevadí. Nakonec v tuto chvíli je jich už víc, než na prvním ročníku :-)
Prosím přihlášené, aby pomalu začali posílat penízky na účet nebo hotově (info ve zvadle). A případní další zájemci mají ještě nějakou dobu na to, aby se přihlásili, místa jsou.
Slon (30. 3. 2011 20:56)
Tak já bych taky určitě zvolil plán B a ten autobus (vlak) se mi líbí.Ježdění autem se mi při pendlování Brno - Praha začíá zajídat.Jestli né něco horšího.
Luba (30. 3. 2011 18:51)
Jelikož si nejsme stoprocentně jisti dodržováním všech pořadatelem stanovených pravidel (viz např. bod 4 - po noční hře se přece nechce nikomu spát(Катюша)), nemužeme letos s lítostí potvrdit svoji účast. A taky aby jsme nebyli v řečech. Luba, Gaba, Tom
Hanča (30. 3. 2011 11:57)
Mailem se mi dále ozvali, že by jeli:
- Jirka Vlček
- Ilona a Robert
- Michal Kunc, možná Sandra
- varianty zvažuje Káč + Muf
(to je snad vše, nemám teď seznam u sebe)
Nejedou: Renča Hl., Renča F., Lukšijovi.
Ostatní mlčí a neříkají tak ani tak.
Lužovi (29. 3. 2011 17:30)
ahoj, my bychom brali i plán B, mohli bychom vzít i děti. Heslo: hlavně ven z města!!!
Slon (25. 3. 2011 16:17)
Tak vzhledem k tomu že mně Renata přihlásila tak já Vám tam teda pojedu,ale po přečtení pravidel je to na Vaši zodpovědnost.
Dělám si srandu vzhledem k tomu že jsem prosr.... Ivančenu už se těším CO ZAS BUDE!!!!!!
Bulik (22. 3. 2011 22:57)
Ahoj, my hlásíme 2 kusy, těšíme se, že zase někoho zachráníme a jsme rádi, že u toho bude i oblíbený fotorománový pár Pepa s Andrejkou ...
Pepa (22. 3. 2011 7:19)
Ahoj, přece nemohu chybět, hlásím 1 kus. Už si balím baťůžek.
Lužovi (21. 3. 2011 21:58)
Ahoj, nám se to loni taky líbilo (nebyla z toho angína), takže letos s námi můžete počítat. 2 ks
Renata Vaculíková (6. 3. 2011 18:01)
Ahoj, hlásím 2 kusy. Vloni to bylo super, nemůžeme zůstat doma!