Sraz PTO 

Akce

Kdy:
27. 5. - 29. 5.
Pro koho:
celý oddíl

Popis

Článek

Letošní kovbojský sraz PTO začal podobně jako několik posledních srazů, tedy stavěním stanů v dešti. I přes zapomenuté kolíky jsme to všichni nějak zvládli, převlékli se, snědli zásoby od maminek a pak už šly všechny děti spát.
V sobotu celé dopoledne pršelo, bohužel se Víťovy optimistické předpovědi, že to do dvou hodin odejde, nevyplnily. Velká hra byla zrušená, tak jsme si jen pod střechou u bufetů zahráli naše oblíbené upravené městečko Palermo.

Odpolední aktivity se už konaly normálně, přestože stále pršelo, a všichni se s velkým nadšením vrhli do vydělávání „peněz“, aby měl Pařez večer s čím hrát poker – hrál vždy jeden zástupce za oddíl. Všichni aktivně hledali zločince, jejichž fotky byly vystaveny před šerifovou chatkou, takže po celém kempu jsme mohli vidět skupinky dětí, řítících se za různými hledanými osobami. Další z mnoha her, která stojí za zmínku, byla hra Phoenixu -  dojení krav, kdy musely děti poslepu podle zvonečku najít krávu a pak z gumové rukavice s dírkou nadojit kelímek vody. Peťka B. a Kryštof dokonce získali diplom za nejlepšího dojiče (2. a 3. nejrychlejší čas).

Mezi dalšími aktivitami byly například různé střelby, živá hra Bang nebo lakros. Po těchto aktivitách a krátkém odpočinku pokračoval společný program výukou country tanců. Pochvalu si určitě zaslouží Petruška, která se tancování s velkým nadšením zúčastnila až do konce, kdy už většina dětí našich i cizích odpadla.

Ráno jsme se probudili už do krásného dne, snad poprvé za celý víkend jsme i zahlédli sluníčko. Po snídani následovalo vyhlášení výsledků Zelené ligy (letos jsme se umístili na 5. místě), zároveň se rozdávaly diplomy za zimní soutěž PTO – Podložky a za Setoňák. A Kikina s Kukinou dostaly osvědčení o absolvování instruktorského kurzu.
Jakmile jsme měli většinu věcí sbalených, šli jsme se konečně vykoupat do vody, na kterou jsme se zatím jen dívali a bylo to super, i když ještě trochu studené. A pak už jsme se naložili do autobusů, zamávali Ďoubalíkovi s Víťou a odjeli směr Moravský Krumlov a potom vlakem do Brna.

Alča

Fotogalerie

Info před akcí

Akce byla přeložena z původního termínu na tento, tj. o týden později.
Bude se konat v kempu Výr u Znojma.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.