Letní grilování 

Akce

Kdy:
22. 6.
Kde:
Klubovna - Brno
Pro koho:
celý oddíl, rodiče, FC

Popis

Reportáž z akce

Po letech tradiční akce Letní pouť s táborákem v Zamilovaném hájku jsme postupně dospěli k jednodušší a momentálně víc IN variantě :-) Letní grilování má tu výhodu, že je blíž, tedy u klubovny. Další výhodou je, že je s ním méně chystání, protože rozmanitý proviant na gril si přinese každý svůj a zázemí klubovny je po ruce, není nutno vozit všechno do Zamilca. A tak toto pohodlí uvítají hlavně vedoucí, v době balení na stavěčku a přípravy tábora se to hodí. I když se musím přiznat, že mně naše stará dobrá pouť chybí. Romantika u ohně na louce u lesa, s výhledem na paneláky... :-) No, třeba se k ní ještě jednou vrátíme...

Letošního grilování se chopily Anka a Majka, do práce pak zapřáhly řadu dalších vedoucích. U grilu stál Víťa, kterému zdatně sekundoval Jiříček. Starali se o to, aby všechny dobroty, které jim návštěvníci svěřili na gril, byly propečeny právě tak akorát a vrátily se zpět ke svému majiteli :-) Proti loňsku jsme letos přidali sadu her pro děti - 5 stanovišť v duchu hesla Máš minutu. Děti plnily různé úkoly - foukaly do vajíčka, chytaly rybičky, vytřásaly pet vršky z krabičky, lovily lentilky a nakonec srážely originálním způsobem pet lahve :-) Zpočátku jsem měla o hry obavu - zdály se mi trochu moc bláznivé. Ukázalo se však, že jsou opravdu bláznivé, ale o to víc zábavné :-) Zejména pohled na natřásající se děti při vytřásání pet vršků, nebo na kývající se děti v podřepu při shazování flašek, byl prostě k popukání :-) O hry a další pomocné práce se postarali další vedoucí a patří jim za to naše poděkování.

Napočítala jsem kolem sebe i se dvěma psy 70 účastníků, hlavně z řad Severky, ale hodně i z Kuličky (naši předškoláci a prvňáci). Jsme rádi, že se díky Kuličce mezi námi objevují nové tváře. Naopak některé klasické Severácké rodiny chyběly, no snad na nás nezanevřely úplně :-) Počasí bylo sice ukrutně horké, ale díky tomu, že nám areál u klubovny postupně bohatě zarůstá stromy a keři, sedělo se v jejich stínu příjemně a pohodově. Kolem 20.hodiny jsme to podle plánu začali balit, nad námi se už stahovala slíbená bouřková mračna - ale tentokrát nás počasí ušetřilo (snad nám bude dobře nakloněno i o víkendu na stavěčce, jestli bych mohla poprosit...).

Děkujeme všem pořadatelům a hlavním dvěma manažerkám akce, a taky Mustangům a Vlčatům za půjčení grilu :-) A teď už zbývá jen popřát krásné léto všem! Uvidíme se na Rodince a na táboře... A v září :-)

Hanča

Fotogalerie

Informace před akcí:

Manažeři akce - Majka a Anka.

Veškeré informace ve zvadle:

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.