Smajlíci - přespání v klubovně 

Akce

Kdy:
17. 11. - 18. 11.
Pro koho:
Smajlíci

Popis

Původně jsme plánovali výpravu, ale protože nám na poslední chvíli zrušili ubytování, museli jsme vymyslet náhradní plán.

S dětmi jsme si dali sraz v deset ráno v sobotu, na nic jsme nečekali a vydali se na výlet. Hned na začátku děti zjistily, že je v okolí poklad a že ho můžou získat. Nejdříve ale museli společně splnit několik úkolů, za každý úkol získaly děti část mapy. Povedlo se získat všechny díly a složit mapu, takže jsme se mohli vydat na cestu. Po cestě nás vedl každý úsek někdo jiný, takže se děti zkusily i orientovat v mapě. Abychom se po cestě nenudili, tak jsme si zahráli několik her. Po pár hodinách studené, ale slunečné cesty jsme došli na místo určení - jezírka u Jehnic. A zde děti našly svůj vysněný poklad - nováčkovskou zkoušku pro každého :-) 

Dali jsme si chleba s taveňákem, paštikou nebo šunkou na oběd a vyrazili zpět. Posledních slunečních paprsků dne jsme využili ke hře, ve které musely dva týmy dětí získat co nejvíce kartiček se zvířátky a spojit je do rodin (např.: kohout-slepice-kuře). Po západu slunce jsme už před zimou spěchali rychle do klubovny. Tam jsme si udělali tortily na večeři, někdo hrál deskovky, někdo se zkoušel nebo učil. Před spaním jsme dětem ještě pustili pohádku. 

V neděli jsme po snídani (rohlík s nutellou) vyrazili na hřiště, kde jsme si zahráli oblíbené míčové hry jako středověk nebo fotbal a taky se vyběhali v různých honičkách. Poté už bylo na čase se sbalit, dát si nudle na sladko na oběd, pouklízet po sobě v klubvně a jít domů. 

Děkujeme všem 11 dětem za účast!

Ondra N.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.