Výprava Smajlíci 

Akce

Kdy:
1. 3. - 3. 3.
Pro koho:
Smajlíci

Popis

V pátek jsme se sešli v počtu 10 dětí a 3 vedoucích u klubovny. Dostali jsme dopis od Gargamela. V něm stálo, že se s námi setká na Lesné, tak jsme se tam vydali. Došli jsme do srubu, ubytovali se a navečeřeli, Gargamel ale pořád nikde. Neváhali jsme a vydali se ho hledat ven do lesa. Našli jsme jeho koště. Po dlouhém hledání a čekání za námi nakonec přišel, byl ale naštvaný, protože nás hledal ve srubu. No uvidíme, třeba si ho nějak udobříme. Šli jsme zpátky do srubu a spát.

Další den nás probudilo klepání na okno. Byl to šmoula! Oblékli jsme se a vydali se za ním. Po mnoha pokusech se nám ho nakonec podařilo chytit. Zavedli jsme ho do srubu a šli se nasnídat. Po snídani jsme se zamysleli nad tím, co se šmoulou uděláme. Jestli ho třeba upečeme nebo ho dáme do školy. On s námi měl ale jiné plány.

Rozdělil si nás do třech týmů. Modrý tým (Gabča, Michal, Vilík a Davča), žlutý tým (Míša, Zuzka a Kamil) a zelený tým (Kika, Šárka a Tom). Pak nám dával různé úkoly. Jedním z nich bylo naučit se pár mapových značek. Ty pak byly rozmístěny v okolí srubu. Na kartičce byl buď obrázek, pak jsme museli na papír napsat správný název nebo naopak. Pak nás vyzkoušel z kytiček, zvířátek, uzlů a hodu na cíl. Za každou disciplínu dostal nejlepší tým obálku s překvapením.

Po obědě jsme obálky otevřeli a zjistili jsme, že je to recept na šmorůvkové muffiny. Museli jsme si na ně ale ve šmoulí vesnici nasbírat ingredience. Šmorůvky byly v lese, na mouku jsme potřebovali 2 pšenice, následně jsme je zanesli Kačce, která je jako mlýn přeměnila  na mouku. Ostatní suroviny byly u obchodníka Ondry vždy za nějaký úkol. Jakmile jsme nasbírali všechny potřebné věci, zahráli jsme si pár her venku. Před večeří jsme si pak upekli muffinky.

Po večeři nás navštívil Gargamel. Chtěl po nás informace o šmoulí vesnici. Tak jsme mu nakreslili plánek. Následně jsme se do vesnice vydali a pochytali Gargamelovi pár šmoulů, aby se na nás nezlobil. Pak jsme si vyčistili zoubky a šli spát.

V neděli po snídani jsme se sbalili a uklidili ve srubu. Nakonec jsme za víkend získané informace otestovali ve známé hře Riskuj! Po obědě jsme si zahráli Bang!, který jsme se na výpravě naučili. Celkově nejlepší tým za celý víkend byl tým modrých.

Na výpravě jsme se naučili spoustu nových věcí, ať už na Nováčkovskou zkoušku nebo třeba umývat nádobí a namazat si chleba. Těšíme se na další dobrodružství.

Kačka

Všechny fotky

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.