Výprava Pandy 

Akce

Kdy:
22. 11. - 24. 11.
Pro koho:
Pandy

Popis

Skoro tucet Pand plných energie se sešlo v pátek u klubovny a těšily se na následující 3 dny. Vyrazili jsme na cestu. Autobusem, šalinou a zase autobusem, až jsme dorazili do Domašova u Brna. Bylo nás celkem 15. Poctivě jsme snědli vše, co nám nachystaly maminky a pustili jsme se do vaření. Nebylo to ale klasické vaření...dělali jsme buchtu! Každý přiložil ruku k dílu a to bylo to hlavní! Někdo skládal bebe sušenky na plech, jiný sypal ingredience do mísy a všichni postupně jsme šlehali. Hotovou buchtu jsme nechali přes noc uležet v ledničce a druhý den jsme si na ní ke snídani pochutnali. MŇAM! Ještě před spaním si děti hrály s domácí modelínou, která je tak zaujala, že na ni dostaly i recept. Každý měl jinou barvu a musel z ní vymodelovat to, co vedoucí řekl, načež nejlepší výtvory dostaly bod.

 

V sobotu jsme si při rozcvičce trošku zamotali jazýčky. Ve dvojicích děti běhaly od lístečku k lístečku, na kterých byly napsané jazykolamy. Ty si museli zapamatovat a správně ho říct vedoucímu. Po výborné snídani jsme si dali turnaj ve stolním fotbálku. Monča měla zrovna ten den narozeniny, tak dostala čokoládu a společně jsme jí popřáli. Poté jsme se trochu zklidnili výrobou modelů uzlů na naši nástěnku do klubovny. Zároveň se několik dětí nechalo vyzkoušet a tím jsou o krůček blíž ke splnění nováčkovské zkoušky! Jen tak dál! Po polévce a tortilách k obědu jsme si museli nechat slehnout. Někteří si jen v klidu kreslili, ale jiní si pomalu ani neumyli ešus a už celí rozzáření točili tyčkami u fotbálku… Později jsme se oblékli na ven a šli do cukrárny. Protože byla zima, vrátili jsme se s dobrůtkami z cukrárny zpátky do chaty a do svačiny jsme si znovu modelovali z modelíny. Před večeří jsem si zahráli ještě nějaké hry. Konkrétně to byla židličkovaná, srovnávání se v řadě na židlích podle nějakého znaku (například od nejstaršího po nejmladšího) a „Co bys dělal, kdyby…?”. Po večeři jsme relaxovali hrou na robota a člověka, navzájem se namasírovali “pečením” buchty na zádech kamaráda před sebou a šli jsme spát.

 

Protože v neděli rozcvička nebývá, rozcvičili jsme se alespoň mentálně. Každý dostal svůj pracovní list se čtyřmi logickými hádankami a kdo ho vyplnil jako první a zároveň správně, tak šel první na snídani. Po snídani jsme uklidili a umyli stůl od marmelády s vánočkou a na památku jsme si vyrobili camrátko. Byl to kus látky, na který si každý sám přišil žlutý knoflíček a navázal provázek na pověšení na košili. Několik dětí si tak splnilo další zkoušku - přišití knoflíku! Potom jsme se všichni lehce pobalili a šli jsme na chvilku ven hrát hru Červení a černí. Poté jsme se už jen dobalili, uklidili chatu a vyrazili jsme na autobus do Brna. U klubovny děti odevzdaly erární věci a už už se vrhali rodičům do náruče a putovaly domů.

 

Velice mě potěšila účast 11 dětí, což je, myslím, zatím na naší družinkovce rekord! Myslím, že se výprava podařila a věřím, že si na ní každý najde něco, co ho bavilo úplně nejvíc.

Kyka

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.