Výprava Pondělňáčci 

Akce

Kdy:
30. 9. - 2. 10.
Kde:
DDM Olešná na Moravě
Pro koho:
Mravenečci, Tučňáci

Popis

Článek z akce

První oznámení hry, která nás provázela celý víkend, proběhlo již na pondělní schůzce 26. 9. Všichni obdrželi dopis, ve kterém je král Oberon zval na jeho proslavený turnaj.

Plni očekávání jsme se sešli v pátek před klubovnou a v plné zbroji vyrazili vstříc neznámé Olešné na Moravě. Ubytovna předčila všechna naše očekávání. Až se všichni zabydleli, tak král osobně všechny uvítal na svém turnaji. Chvíli jsme se učili etiketě stolování a po zahajovacím bále se šlo spát.

Sobotní ráno plné sluníčka jsme započali rozcvičkou, která nás připravila na dlouhý den. Vše se venku ještě probouzelo a ani ranní vláha ještě nestihla uschnout, proto se přípravné hry konaly uvnitř. Plnily se rytířské zkoušky, učily se uzly, trénoval se postřeh a hmat a všichni se museli naučit i rytířský slib. Pak byl čas na svačinu. Král a jeho pravá ruka ale nikomu nedají nic zadarmo, proto si každý musel svoji hrušku sestřelit lukem ze stromu. Dále všichni nadšeně tvořili modely hradů, oblékaly ženy do krásných šatů a zbrojili rytíře pro boj s draky. Navečer jsme si užívali srandu s padákem a dokončovali turnaj. Až venku vše pokryla chladná noc a na obloze se začaly třpytit hvězdy, král Oberon všechny pozval ven a po složení slibu k oddanosti následně i pasoval na rytíře. Celý den jsme stylově ukončili s kytarou a písničkami.

Neděle ráno byla poněkud netradiční. Místo rozhýbání těla bylo rozcvičkou luštění rébusu a přeskakování lana. Po snídani jsme si zopakovali uzly a smyčky. Poslední turnajové klání s petkou v ruce a životem na břiše ukončilo turnaj. Odpoledne jsme uklizenou ubytovnu opustili a vydali se k domovu.

Výpravy se zúčastnili rytíři : Petruška a Vilík Lužovi, Ondra Uldrijan, Ondra Nesvadba, Zajda, Romča Střechová, Filip Baran, Makča Štěpánková, Kikin Vaculík, Lukin Musil a Lukin Baranyi + Jirka jako Král Oberon a jeho pravá ruka Sir Anka.

Celý víkend nám počasí dopřávalo tepla a babího léta a myslím, že určitě je na co vzpomínat :)

Anka :)

Fotogalerie

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.

Komentáře

Fajťáci (17. 10. 2011 16:51)
Jiříčku a Anko, právě jsem doprohlížela vaše fotky z výpravy, na které Marťa nebyl, a myslím, že o moc přišel. Nafotili jste úplnou story, vlastně jako v Severce vždycky, a nejlepší je vidět rozesmáté a nadšené obličeje děcek. To mě vždycky potěší. Jste prima vedoucí!!!
Hanča (9. 10. 2011 18:55)
Jiříčku a Anko, prostě... mám z vás radost ;-)
Pulcová (26. 9. 2011 10:54)
Zdravím, Honza Pulec nepojede, je těsně po nemoci .... Pulcová