První výlet 

Akce

Kdy:
1. 10.
Pro koho:
Exoti

Popis

REPORTÁŽ Z AKCE

Na svůj první výlet vyrazilo v sobotu 1.října 13 prťat z družiny Nejmladší, společně s Hančou a Terkou. Všichni si zaslouží pochvalu za tak hojnou účast - do plné sestavy nám chyběla jen Verča a Mareček Drahoš a oba dva to moc mrzelo. Tak příště :-)

Počasí nám přálo přímo úžasně a celý den bylo krásně modro a slunečno. Vydali jsme se pěšky kolem nádraží Řečkovice na Mokrou Horu, odtud jsme pokračovali údolím Rakoveckého potoka až pod Ořešín. Už pár kroků od klubovny bylo jasné, že s tímhle klubkem háďat to bude veselý den :-) Ale nějak jsme je tedy s Terkou seskupili do průvodu a ťapali k cíli. Na Mokré Hoře jsme konečně došli do lesa a nemuseli tolik dávat pozor na auta. Po chvíli došlo na toužebně očekávanou svačinu, pauzu jsme si zpestřili zkoušením skládání pochodových značek a zkoumáním okolních svahů, ze kterých se báječně jezdilo po nohách i po zadku :-) Maminky snad prominou.

Po pauze jsme vyhlásili první hru, pochodovou - cestou jsme plnili na zavolání různé úkoly. Schovávali jsme se, než se napočítalo do 10 (zatímco všichni se hrnuli společně kamsi do klouzavého kopce, Jirka to hladce vyřešil schovkou za velkým stromem), lehali si na povel Bomba!, vrhali se "radostně" na toho, jehož jméno vedoucí zavolali, atd. Došlo i na zásadní vzdělávací chvilky. To když jsme jen velmi neradi odolávali nalezeným mrtvolkám žabiček a hadů kolem cesty, bažinám u potoka a učili se, že není nutno mávajícím klackem potlouct všechny kamarády. A nebo když jsme zkoumali záplavu žaludů pod mohutnými duby a pak si cpali do batůžků všechny kaštany z okolí :-)
Když už rarášci nebyli k udržení, zahájili jsme velkou stopovanou. Půlka dětí šla s Hančou vepředu, dělala značky a psala dopisy, druhá půlka s Terkou šla vzadu a hledala a plnila úkoly. A pak jsme si to obrátili. Mám podezření, že se mi podařilo neomylně rozdělit naše děti na ty klidné, tiché (ty šly s Terkou) a na ty neposedné (ty šly se mnou) :-) Ale zvládli jsme to.

Když jsme došli do cíle na Rakovec, ukázalo se, že tam už čeká taťka Svadbík (v Severce znám coby vedoucí Merlin), s posilou, starším synem Adámkem. K velké radosti dětí měli čerstvé zprávy o tom, kde se nachází slíbený poklad skřítků a to nás navnadilo natolik, že byl problém donutit děti ke konzumaci oběda a několika krátkým hrám. A pak už to vypuklo!

Děti, rozdělené do tří týmů, A, O a M (podle svých šéfů Adama, Ondry a Marka), se vydaly splnit tři úkoly, aby získaly nápovědu k pokladu. Když uhodly hádanky u Terky, dokázaly překonat lanovou lávku nad potokem a získaly starodávný velký klíč, pověšený proklatě vysoko, dozvěděly se tři nápovědy. Ty jsme potom společně sestavili do věty: "Nedaleko rozcestníku Rakovec - pod vykotlaným dubem - ze země trčí řetěz." Pak už děti nebyly k udržení a netrvalo dlouho a poklad byl objeven. Byl opravdu zakopán pod dubem v zemi a děti ho vytáhly jen za společného úsilí a za přispění všech siláků :-)

Nejtěžším úkolem pak bylo poklad rozdělit. Nakonec se nám to podařilo a všichni si nabrali co hrdlo ráčilo - a mnozí mysleli hlavně na dáreček pro maminku :-) Po nějaké té hře a slupnutí všech bombonů jsme se vydali na cestu do Jehnic. Cestou se zdálo, že jsou děti nějaké zamlklé, až jsme zírali. Unavené nohy a žhnoucí sluníčko udělaly svoje :-) Z Jehnic jsme tedy jeli autobusem a když jsme vystoupili, čekal nás teprve neplánovaný zlatý hřeb programu: pod mostem řádili "bajkeři" a skákali salta na kolech do molitanů. Koukali jsme na ně dobře půl hodiny, děti výkony odměňovaly velkým aplausem a potleskem (k pobavení bajkerů). Pochopila jsem, že poklad byl zapomenut. Příště na to kašleme a jdeme jenom pod most :-)

Doufám, že si naše prťátka výlet užila a že se už těší na další. Velké poděkování pak patří Merlinovi s Adikem, díky jejichž pomoci s lany a pokladem naše výprava získala nevídaný rozměr :-) Máte-li rodičové nějaké dojmy od dětí, rádi si je přečteme dole pod článkem v komentářích :-)

Hanča

Fotogalerie

INFORMACE PŘED AKCÍ

První jednodenní výlet pro nováčky z nejmladší družiny Severky.

Trasa se bude pohybovat někde v okolí Řečkovic – Lelekovice a kolem Jehnických rybníků zpět, nebo kolem Soběšic, atd... Definitivně se rozhodneme podle vývoje počasí.
Projdeme se, zahrajeme si spoustu her a když budeme šikovní, najdeme možná i poklad :-)
V případě velmi špatného počasí zařadíme náhradní program, o případném nekonání akce se rozhodne pouze v případě úplně mizerného počasí nebo malé účasti přímo na srazu.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.