Výprava Fialoví 

Akce

Kdy:
2. 12. - 4. 12.
Pro koho:
Pandy

Popis

V pátek v podvečer jsme se sešli u klubovny a vyrazili na naši první výpravu. Při večeři k nám dorazil i poslední člen party Davča, a tak jsme mohli začít s hledáním Večerníčka.

Po večeři jsme dostali zprávu o výskytu Večerníčka v pohádce u Popelky, ale abychom se vůbec mohli přemisťovat z pohádky do pohádky, museli jsme si vyrobit čepičky na cestování, přesně takové, jako má Večerníček. Výroba čepic a první přesun proběhli bez zaváhání a my se vydali hledat tři oříšky. Potom jsme pro Popelku přebrali hrách a čočku a ta nám řekla, že Večerníček byl viděn u Zlatovlásky. Bylo už ale moc pozdě a tak jsme šli na kutě.

Ráno nás probudili Bob s Bobkem, kteří nám i schovali snídani po okolí. Po dlouhém hledání jsme šunku i sýr s chlebem našli a mohli jsme se najíst. Po jídle jsme se vydali za Zlatovláskou, která však měla problémy s devítihlavým drakem a my se rozhodli jí pomoci. Díky zásobě létajících talířů jsme se rychle draka zbavili. Po svačině jsme se vydali do další pohádky - Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Stavěli jsme věže z kostiček pro Dlouhého, poznávali předměty po hmatu pro Bystrozrakého a oblékali jsme na sebe co nejvíce oblečení jako Široký. Během toho nám pořádně vyhládlo, tak jsme si dali výborný oběd: kaši s párkem (kašpárek) a polévku.

Po obědě byl polední klid se zkoušením a učením na Nováčkovskou. Poté jsme se vydali na krátkou procházku po Čertově rokli, abychom se provětrali a užili si krásného západu sluníčka nad Lesnou.

Když jsme se promrzlí vrátili do srubu, dali jsme si teplý čaj a u včelky Máji jsme si vyrobili překrásné svíčky ze včelího vosku. Všude to vonělo, ale Večerníčka jsme stále nemohli najít. Po vyrábění jsme se najedli výborných špaget a chvíli jsme měli volno. Po volnu jsme odcestovali za dědem Vševědem a ten nám dal svůj těžký kvíz. S otázkami jsme si však snadno poradili a tak jsme dostali cenné rady o tom, kde by se Večerníček mohl nacházet.

Vedoucí nám oznámili, že půjdeme hledat Večerníčka ven. Prošli jsme strašidelnou stezkou s čerty a všichni to zvládli skvěle. Pak jsme šli spát.

Ráno jsme vstali nasnídali se a začali si balit věci. Hráli jsme ještě nějaké hry a pak jsme zjistili, že hladoví Mimoni, nám sebrali svačinu (banány) a my ji šli najít. Do oběda jsme se ještě učili a zkoušeli, také jsme uklízeli a balili se k odchodu. Večerníčka jsme zatím nenašli. Vzali jsme si poslední věci a vydali se zpět domů.

U klubovny na nás čekalo překvapení v podobě vzkazu od Večerníčka, který nás pochválil za naši píli, trpělivost a spolupráci. I když jsme ho nenašli, protože je rychlejší než my a je stále o pohádku napřed, výpravu jsme si všichni moc užili.

Děkujeme všem za účast, děkujeme také za pomoc panu Štěpánkovi za odvoz věcí a Ance za vaření. Těšíme se na příště. :-)

Makča

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.