Já chci zpátky do lesa !!!
Hanča, 15. 8. 2012 21:15

Tak je to za náma. Vrchol letošní oddílové sezóny, 18denní tábor u Kalicha, zakončený Aftertáborem a bouračkou. Jako úplná tečka už zbývá jen Příměsťák na konci srpna. A jak jsme se měli?

Většina z vás, jak víme, sledovala podrobné zpravodajství z tábora, takže pro vás není nic nového, že jsme se měli fajn. Počasí nám letos celkem přálo, velké bouřky byly jen dvě, no možná tři, a zvládli jsme je bez úhony. Udělala jsem si malou statistiku počasí a dopadla takto:

  • tři dny byly naprosto krásné, modro-slunečné, teplé
  • zhruba třetina dnů bylo krásně a navečer nebo v noci pak pršelo nebo bouřilo
  • další třetinu dnů bylo aprílově - chvíli pod mrakem, chvíli krásně, chvíli pařák, chvíli sprchlo
  • a našla jsem jen jeden den, kdy větší část dne pršelo. Jinak pršelo vždy jen nárazově, nebo večer a v noci
  • první tři dny byla hodně zima, zejména v noci, pak už to byla pohoda
  • v podstatě se střídalo hezké počasí s aprílovým a občas půl dne nebo noci pršelo. Což je ideální, protože pak zas hned všechno uschne. Letos vůbec nenastal takový ten "týdenní Senotínský" déšť, jak mu říkáme, který vyústí v pětidenní bahenní a dešťový marast a nekonečnou vlhkost.

Když jsem teď četla zpětně článečky o počasí a jídle, zdálo se jasné, kolem čeho se točí základ našeho táborového života :-) Aby bylo hezky, aby nás nevzala voda ani vítr a aby se dobře jedlo :-) Ale není to tak. Základem všeho na táboře je sranda (a té jsme letos užili požehnaně, zejména díky mladé sestavě vedoucích) a hlavně program pro děti. A jak se jim líbil, na to se jich zeptejte sami...

Asi jsme vám ještě pořádně nepoděkovali za všechny dobroty, které jste nám na tábor poslali. Tak děkujeme moc, že na nás tak myslíte :-) Všechno jsme snědli... Ale pro příště se s vámi na tom zkusíme lépe domluvit předem, protože se nám pak toho sešlo moc. Nešlo to sníst naráz, nebylo to kde schovat před našima myšičkama a okurky a papriky jsme málem nestihli sníst včas :-) Ale to si povíme za rok.

Po táboře jsme v úterý vyprovodili děti domů a postupně přivítali účastníky Aftertábora. Nakonec se nás sešlo 33, včetně nejmenších prťat - ani ne ročních dvojčat Pepíka a Olivera od Gáby. Na tyto dny nám počasí přálo 100%, takže jsme si užili pohodičku - pozdní vstávání (teda jen někteří, jiní si naopak vychutnali krásu tichého chladnějšího rána na naší sluncem postupně osvětlované louce), leháro na sluníčku, vachbol, trampolínu, výlety do okolí, do Slavonic, do Maříže... Večer se sedělo u táboráku, zpívalo, klábosilo, jednou taky proběhla velká bramboráková párty. No třeba se ještě dočkáte speciálního článku o Aftertáboře, hlavně ale musím posbírat od účastníků fotky!

No a pak nastal úplný závěr. Bouračka. Musím říct, že už nechci nikdy bourat jinak, než s touhle partou :-) Byla to hotová smršť! Bylo nás tam 31 (včetně "Svižníka", našeho oblíbeného řidiče náklaďáku), z toho jen 6 menších dětí, jinak velcí a dospělí a byla to prostě armáda pracantů. Začali jsme v pátek v 16 hodin a ve 20 hodin bylo prakticky hotovo. Ještě došlo i na večerní vachbol, což je věc na bouračce nevídaná. Nechali jsme stát jen některé stany (nakládáme rovnou na náklaďák) a jeden hangár... což nám pak v sobotu opakovaně zmoklo :-( Ale nedali jsme se a z bouračky odjeli v pořádku a včas. Naše obrovské díky posíláme všem účastníkům, kteří nám přijeli pomoct - a ani jsme jim nedali nic na benzín. Děkujeme, byli jste skvělí.

Závěrem ještě musím poděkovat vedoucím, kteří pak celou neděli a ještě v úterý uklízeli všechno do skladů a do klubovny, sušili, přebírali, skládali. Už to máme prakticky "na značkách", zbývá pár krabic. Díky moc.

A teď už trpím v práci. Jsem otrávená a řvu nahlas, že chci zpátky do lesa! Práce je moc a chybí mi tábor. Je mi tu vedro, v noci nemůžu spát, budím se a nevím, kde jsem. Holt tři týdny jsou tři týdny. Příště jedu na měsíc :-)

Hanča

P.S.: Jo a ještě jedna věc: moc děkuju všem, kteří mi chválí články z tábora :-) Jsem ráda, že táborové zvuky i smrady měly úspěch :-) Pro fajnšmekry bych tedy ráda připojila odkaz na dva nebo tři starší, ale taky úspěšné články:

Letní tábor Kinobox 2009, najděte si článek:
Zkušenosti zdravotníkovy, Univerzitní bulvár, úterý 21.7.
Letní tábor Indiáni 2008 - najděte si články:
Místo dopisu..., úterý 22.7.
Dudu jsou doma..., sobota 26.7.
a jiné :-)

Fotka tábořiště

Jak letos vypadalo naše tábořiště se můžete podívat na fotce níže. Díky Saďourovi za vyfocení série fotek ze stromu, ze kterých je celková fotka složena.

Víťa

alt

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.