MasterChef

pátek 7. 2. - neděle 9. 2. 2020
Exoti

Naše další družinová výprava se týkala vaření - 5 kuchařů soupeřilo o titul MasterChef Exotů. V pátek večer jsme se přesunuli do půjčené klubovny v Bohunicích a hned se vrhli na vaření večeře - těstovin s červenou omáčkou. Zjistili jsme, že je co zlepšovat, ale i tak jsme se s chutí navečeřeli a rozdali první body. Ještě večer každý připravil pomazánku na snídani a šli jsme spát.

Ráno jsme ohodnotili pomazánky, jen ta hořčicová pomazánka Marka Svadbíka moc sympatií nezískala :-) Po snídani si šli zasportovat ven, ať celý den jen nestojíme u sporáku. A pak už byl čas přípravy oběda - kuřecí vývar se zeleninou a hamburgery. Ale ne jen tak ledajaké, ale vegetariánské - čočkové, fazolové, cizrnové nebo květákové. Každý tým vyrobil hmotu, usmažil z ní karbenátky, doplnil o zeleninu a vlastnoručně vyrobený dresing a dal do housky. Některé burgery držely konzistenci líp než jiné, ale všechny byly dobře ochucené.

Na večeři jsme pak zase doplnili deficit masa a udělali kuřecí steaky s opečenými bramborami a zeleninou. A obě varianty byly výborné. Po večeři jsme si ještě zahráli oblíbeného Oldu Macháčka.

Nedělní snídaně byla sladká - palačinky. Na oběd už dostaly týmy volnost - uvařit dvouchodové menu, na které ale měly omezený rozpočet. Dopoledne se tak všichni vydali do obchodu pro suroviny, nakonec se oba týmy vešly do rozpočtu i s rezervou. Kluci se rozhodli pro vrtule s kuřecím, smetanou a kukuřicí a jako dezert jablka v županu. Holky pak vařily tagliatelle s cibulovo-smetanovou omáčkou a dezert v podobě pudingu s ovocem

Po obědě následoval velký úklid a vyhodnocení soutěže. Nejvíce bodů za celý víkend nasbírala Nela a získala tak titul nejlepšího kuchaře mezi Exoty. Snad se kuchařům líbil víkend stejně jako nám, ochutnávačům a těšíme se, až si společně zase něco uvaříme.

Víťa